Ingredience
* 75 g třtinového cukru (samozřejmě je možné nahradit klasickým krupicovým cukrem, ale poslední dobou dávám přednost tomu hnědému)
* 230 g hladké mouky
* 1/2 ličky kypřícího prášku
* 1 vejce
* 100 g másla
Náplň
* 400 g rebarbory
* 165 g třtinového cukru (opět lze použít krupicový)
* 1 lžička vanilkového extraktu
Drobenka
* 200 g hrubé mouky
* 100 g třtinového cukru
* 150 g másla
Postup
V míse promícháme prosátou mouku, kypřící prášek, cukr, lehce prošlehané vejce a rozpuštěné máslo. Těstem vyložíme formu a pečeme v předem předehřáté troubě 25 minut.
Očístíme rebarboru, nakrájíme na kostičky a prosypeme ji cukrem. Přilijeme vanilkový exktrakt a dobře promícháme.
Na drobenku si připravíme mouku s cukrem a prsty do směsi zapracujeme nasekané máslo.
Rebarboru rozprostřeme na předpečené těsto a posypeme drobenkou. Pečeme 45 minut.
No comments:
Post a Comment