11 May 2011

Rebarborový koláč


Ingredience
* 75 g třtinového cukru (samozřejmě je možné nahradit klasickým krupicovým cukrem, ale poslední dobou dávám přednost tomu hnědému)
* 230 g hladké mouky
* 1/2 ličky kypřícího prášku
* 1 vejce
* 100 g másla

Náplň
* 400 g rebarbory
* 165 g třtinového cukru (opět lze použít krupicový)
* 1 lžička vanilkového extraktu

Drobenka
* 200 g hrubé mouky
* 100 g třtinového cukru
* 150 g másla

Postup

V míse promícháme prosátou mouku, kypřící prášek, cukr, lehce prošlehané vejce a rozpuštěné máslo. Těstem vyložíme formu a pečeme v předem předehřáté troubě 25 minut.

Očístíme rebarboru, nakrájíme na kostičky a prosypeme ji cukrem. Přilijeme vanilkový exktrakt a dobře promícháme.

Na drobenku si připravíme mouku s cukrem a prsty do směsi zapracujeme nasekané máslo.

Rebarboru rozprostřeme na předpečené těsto a posypeme drobenkou. Pečeme 45 minut.

No comments:

Post a Comment