Poslední dny chřestím ostošest. Zelený nejčastěji po blanšírování osmahnu spolu se slaninou/pražskou šunkou na pánvi (jakmile je slanina/šunka křupavá, je čas vše vyndat). Je to dobrý tak jak to je, žádného sosu není třeba (taky s dijounskou hořčicí to má grády). A bílý? Dneska jsem zkusila chřestovou polévku. Za inspiraci receptem děkuju Zuzky mámě.
Ingredience
* 500 g chřestu
* 215 g smetany na vaření
* hladkou mouku na jíšku
* sůl, pepř
Postup
Do vroucí osolené vody dejte vařit na kousky nakrájeného (a očištěného) chřestu. Udělejte si jíšku. Tu smíchejte s trochou studené vody. Když se chřest uvaří (dejte mu tak 6 minut), přidejte ho k jíšce a přilijte ještě smetanu. Opepřete a osolte. Rozmixujte a ještě chvíli celou směs povařte. Já jsem do ní ještě přidala cca 125 ml „vývaru“ (jinými slovy vodu, v které jsem vařila chřest). Na talíř jsem polévku servírovala spolu s pažitkou.
No comments:
Post a Comment