V sobotu jsem na Náplavce nakoupila hrozně moc (bílého a zeleného) chřestu z Hostína u Vojkovic. Nejlepší je chřest zpracovat a sníst co nejdřív, což znamená, že chřestových receptů by se tu mělo objevit víc :-). A protože je nejen chřestová, ale i ředkvičková sezóna, udělala jsem si tento salát.
Ingredience
* bílý chřest
* ředkvičky
* vajíčka
Pozn. Množství záměrně neuvádím, záleží, kolik toho chcete udělat :-).
Zálivka:
* 6 lžic olivového oleje
* 4 lžíce vinného octa (balsamica)
* 1 lžíce (dijonské) hořčice
* 2 lžíce javorového sirupu
Postup
Chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté části a nakrájíme na cca 2 cm dlouhé kousky. Spolu s kouskem másla, cukru vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut. Chřest scedíme a posolíme.
Uvaříme si vejce natvrdo a pokrájíme.
Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme s chřestem a vajíčky. Na závěr polejeme zálivkou.
No comments:
Post a Comment