2 May 2011

Pórkový quiche

Ingredience:

Těsto
* 100 g celozrnné mouky
* 100 g hladké mouky
* 100 g másla
* špetka soli
* voda podle potřeby

* 2 pórky 
* olivový olej
* 5 stonků jarní cibulky (drobné stonky)
* 150g anglické slaniny

* 3 vejce
* 400 g smetany ke šlehání
* sůl, pepř

Postup:


Prosejte mouky, zpracujte je s máslem a solí a dle potřeby přidávejte vodu, tak aby vám vzniklo pevné těsto. Rozválejte ho a vyložte jím koláčovou formu.

Pórek nakrájejte na špalíčky, kterými vyložíte koláč. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibulku. Na pórek nasypte slaninu s cibulkou a zalijte zálivkou (v misce prošlehejte smetanu, vejce, sůl a pepř).

Pečte v předem předehřáte troubě cca 35 minut. Ze začátku jsem troubu nechala na 180 °C a po necelých 10 minutách jsem ji stáhla na minimum.

No comments:

Post a Comment