21 Nov 2011

Zapékané brambory s jablky

Německá spolubydlící Cathérine mi přinesla jablka z jejich zahrádky. Co s nimi? Inspiraci jsem našla ve vegetariánské kuchařce a teď si to vařím furt (jednak proto, že je to dobrý, druhak proto, že brambor a cibule tu mám hafo).


Ingredience:

* 2 větší brambory
* 2 jablka
* 1 červená cibule
* 6 plátků čedar sýra (občas úspěšně nahradím plátkovým "rahmkäse")
* 200g smetany ke šlehání
* 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
* čerstvě umletý pepř
* špetka soli


Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vymažte máslem. 

Brambory a jablka nakrájejte na tenké plátky, cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky. Postupně vrstvěte brambory - cibuli - jablka - brambory. Vše zalijte smetanou, do které jste vmíchali muškátový oříšek, pepř a trochu soli. Navrch rozložte plátky sýra.

Pečte 45 minut - dozlatova.

No comments:

Post a Comment