První bábovka měla úspěch, navíc jsem se potřebovala odreagovat od učení ... inu, bylo rozhodnuto, upeču další bábovku. Poupravila jsem trošku ingredience a hned to má jinou chuť. S bráchou jsme se shodli, že lepší.
Ingredience:
* 80 g nahrubo nasekané hořké čokolády
* 80 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
* 300 g hladké mouky
* 8 g prášku do pečiva
* 300 g změklého másla
* 300 g moučkového cukru
* 1 lžíce vanilkového extraktu
* špetka soli
* 6 vajec pokojové teploty
Postup:
Mísa č. 1
Nahrubo nasekanou čokoládu a ořechy smíchejte s moukou a práškem do pečiva.
Mísa č. 2
Máslo smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a solí. Promixujte do krémova.
Mísa č. 3
Vyšleháme vajíčka.
Do mísy č. 2 postupně lijte vyšlehaná vajíčka a míchejte. Když máte dobře zapracovaná vajíčka, přisypte do směsi obsah mísy č. 1. Opět pořádně promíchejte. Výsledná hmota je pořádně hutná a lepí se.
Hmotu nakydejte do formy a pečte na nejmenší stupeň 55 minut.
Nechte vychladnout, poté vyklopte bábovku z formy a pocukrujte.
No comments:
Post a Comment