25 Jan 2011

Moje druhá bábovka

První bábovka měla úspěch, navíc jsem se potřebovala odreagovat od učení ... inu, bylo rozhodnuto, upeču další bábovku. Poupravila jsem trošku ingredience a hned to má jinou chuť. S bráchou jsme se shodli, že lepší.

Ingredience:

* 80 g nahrubo nasekané hořké čokolády
* 80 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
* 300 g hladké mouky
* 8 g prášku do pečiva
* 300 g změklého másla
* 300 g moučkového cukru
* 1 lžíce vanilkového extraktu
špetka soli
* 6 vajec pokojové teploty

Postup:

Mísa č. 1
Nahrubo nasekanou čokoládu a ořechy smíchejte  s moukou a práškem do pečiva.

Mísa č. 2
Máslo smíchejte s moučkovým cukrem,  vanilkovým extraktem a solí. Promixujte do krémova.

Mísa č. 3
Vyšleháme vajíčka.

Do mísy č. 2 postupně lijte vyšlehaná vajíčka a míchejte. Když máte dobře zapracovaná vajíčka, přisypte do směsi obsah mísy č. 1. Opět pořádně promíchejte. Výsledná hmota je pořádně hutná a lepí se. 

Hmotu nakydejte  do formy a pečte na nejmenší stupeň 55 minut. 

Nechte vychladnout, poté vyklopte bábovku z formy a pocukrujte.

No comments:

Post a Comment