Pod stromeček jsem dostala silikonovou pečící formu na bábovku, ale protože jsem byla hned ze začátku roku nemocná, nemohla jsem ji hned ozkoušet. A to jsem tolik chtěla vyzkoušet recept - zveřejněný na cuketkovým blogu - na Plachuttovu císařskou bábovku aka Kaisergugelhupf. Tento týden jsem formu odpanila a pustila se do své vůbec první bábovky!
Ingredience:
* 50 g plátků mandlí
* 80 g nahrubo nasekané hořké čokolády
* 80 g nahrubo nasekaných lískových oříšků
* 300 g hladké mouky
* 8 g prášku do pečiva
* 300 g změklého másla
* 300 g moučkového cukru
* kůra z jednoho citronu
* 1 lžíce vanilkového cukru
* špetka soli
* 6 vajec pokojové teploty
Postup:
Mísa č. 1
Nahrubo nasekanou čokoládu a oříšky smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Mísa č. 2
Máslo smícháme s moučkovým cukrem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a solí. Promixujeme do krémova.
Mísa č. 3
Vyšleháme vajíčka.
Do mísy č. 2 postupně lijeme vyšlehaná vajíčka a mícháme. Když máme dobře zapracovaná vajíčka, přisypeme do směsi obsah mísy č. 1. Pořádně promícháme. Výsledná hmota je pořádně hutná a lepí se.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme mandlemi - páč mám silikonovou formu, nemusela bych to vůbec vymazávat, ale plátky mandlí by mi tam bez másla nedržely.
Hmotu nakydáme do formy a pečeme na nejmenší stupeň cca 1 hodinu. Testujeme špejlí, když se na ni těsto nelepí, bábovku vyndáme.
No comments:
Post a Comment