S těmito gruzínskými chlebo-plackami jsme se chtěly vytáhnout na gastropárty. Chačapuri tam dělal ale kde kdo, takže to moc nevyšlo :-).
Existuje spousta receptů na chačapuri, vždy záleží z jakého regionu pochází. My jsme s Eliškou upgradovaly chačapuri ze západní Gruzie - přidaly jsme tam česnek.
Ingredience
Těsto:
* 1 vejce
* 1kg hladké mouky
* cca 1/2 litru mléka
* droždí
* špetku soli
Náplň:
* mozarella
* balkánský sýr
* 3 stroužky česneku
Plus je potřeba hladká mouka na vál a žloutek s troškou mléka na potření chačapuri v syrovém stavu.
Postup:
Z droždí a vlažného mléka vyrobíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku s trochou soli, přidáme kvásek a vejce. Pak přiléváme mléko a mícháme, dokud nevznikne měkké těsto. Těsto necháme hodinu kynout.
V mezičase si připravíme náplň z mozarelly, balkánského sýra a česneku - všechno nastrouháme a smícháme.
Namoučíme vál i ruce - protože těsto hodně lepí - a rozválíme těsto. Doprostřed dáme sýrovou směs, zabalíme do těsta a vytvoříme z toho takový bochánek. Ten si dáme na plech a vytvarujeme dokola jako pizzu. Předtím než dáme chačaupri do trouby, potřeme ho žloutkem. V předehřáté troubě pečeme cca 20 minut.
No comments:
Post a Comment