* 1 červená řepa velikosti pěsti
* 200 ml olivového oleje
* 4 lžíce medu
* 2 lžíce cukru moučky
* 4 lžíce bílého vinného octa
* 6 lžic pomerančového džusu
* 2 lžíce sojové omáčky
* cca 4 cm dlouhý špalík čerstvého zázvoru
* 125 g čerstvého kozího sýra
* hrst piniových semínek (narazila jsem na ně v Marks & Spencer)
* špetka tymiánu
* sůl, pepř
Postup:
Řepu jsem očistila - oškrábala - a nakrájela na tenké plátky. Svařila jsem ocet s cukrem, pak jsem do toho přidala med, pomerančový džus, tymián, olej, sojovou omáčku, pepř a sůl. Směs jsem promíchala a přidala do ní nastrouhaný zázvor.
Plátky řepy jsem vložila do zavařovací sklenice a zalila připravenou marinádou. Nádobu jsem uzavřela a nechala macerovat plátky při pokojové teplotě po dva dny.
Pak jsem plátky řepy naaranžovala na talř, nakladla kozí sýr a posypala nasucho opraženými piniovými semínky. Skvělě se k tomu hodí bageta. Z výše zmíněného množství uděláte dvě a půl porce. Je to fakt luxusní mňamka. Teď budu macerovat v jednom kuse :-).
No comments:
Post a Comment