Včera jsem přijela z Londýna a zjistila, že stíhám PFF. Super! Snažila jsem se zlanařit nějaký doprovod, ale nezadařilo se. Nu což, vyrazila jsem se gastrotoulat sama.
Letošní ročník Prague food festivalu se může pochlubit výbornou lokací - Jižní zahrady Pražského hradu. Výborná volba. PFF je oblíbenější a oblíběnější, nebylo tedy divu, že mě po vyšlapání Zámeckých schodů čekala pořádně dlouhá fronta. Chtěla jsem to vzdát, ale nakonec jsem vydržela. Fronta postupovala rychle, takže jsem se za 30 minut octila za branami festivalu. Vstupné za 400 Kč (zahrnuje 150 Kč vstup + 250 Kč balíček 10 Grandů/platidel). Nakonec jsem na festivalu rozfofrovala téměř 1 tisíc korun - dokupovala jsem ještě dva 10 Grandové balíčky.
Po vstupu do areálu jsem šla zmapovat nabídku restaurací a nakonec se rozhodla pro: Buddha-Bar; Hilton Old Town, Zinc; Kempinski Hybernská a Corinthia. Lákavý sortiment (padesát dní vyzrálé české hovězí) mělo i Ambiente či Café Imperial, ale v obou už jsem byla, takže jsem se je rozhodla vynechat a Grandy vložit do nevyzkoušených podniků. Teď trochu lituju, že jsem vynechala Ambiente, na české vyzrálé hovězí lidé pěli samou chválu.
Jako první jsem ochutnala Pečenou kachnu se škvarky a salátem z vodního melounu a tamarindovým dresinkem (Hilton Old Town, Zinc) - to mě moc nenadchlo, takové nemastné neslané. Další na řadu přišel Asijský Graved Lax podávaný s chilli – sojovou omáčkou a salátem z mořských řas (Corinthia). To bylo moc dobré, hlavně chuť ryby (losos) ve spojení se salátem z mořských řas. Po Corinthii následoval Kempinski. Ten to u mě vyhrál na celé čáře. Numero uno letošního PFF je pro mě Grilovaný Flank steak na pyré ze sladkých Batáty brambor s krémovým bílým chřestem a dýňovým olejem. To bylo pošušnáníčko. Mňamka. Steak žádná podrážka, pyré jedna báseň a krémový bílý chřest? Vynikající! Asi si začnu pídit po receptech, kde by se dal využít chřest :-). V Kempinskim jsem si ještě osladila život - lívance s lesním ovocem, šlehačkou a čokoládou. Jídelní maraton jsem zakončila v Buddha-Baru s jeho kuřecím salátem. Ten byl taky dobrej, ale Grilovaný Flank steak nepřekonal. Behěm konzumace Budhha-Bar kuřecího salátu se ke mně přidal fotograf "Ferda" s rodinou. Vyměnili jsme si gastro zážitky/tipy a já jsem od Ferdy dostala na ochutnání sushi s kaviárem a čoko tyčinku. To byla záverečná gastro tečka za PFF.
V mjůčku jsem měla založený černobílý film, což k zachycení krás jídla není uplně ideální ... Nicméně, toto je moje number one na PFF.
Pití jsem vyzkoušela z Infinity baru (Mango & Orange Mojito), Cloud 9 sky baru (Mystic - vodka, limeta, zázvorový sirup a hnědý cukr) a Intersparu (fresh juice z jahod, jablek a pomerančů "Love juice").
Ještě k organizaci - potěšilo mě, že organizátoři mysleli hlavama a v určitou dobu přestali pouštět lidi do areálu - prostor se tak neproměnil v nepropustnou mačkanici. Stály se fronty, to ano, ale dalo se to přežít a jídlo se dalo v poklidu sníst.
Letošní - můj první - ročník se povedl. Krásné počasí, nádherná lokalita, skvělé jídlo. Příště vyrazím určitě zas.
good report, diky.
ReplyDelete