21 Jul 2011

Tak trochu jiná bublanina

Ingredience:

* 2 vejce
* 70 g moučkového cukru
* 200 g 12% smetany
* kůra z jednoho pomeranče + trocha šťávy
* 60 g hladké mouky
* 40 g kakaa
* 1 lžička kypřícího prášku
* cca 250 g třešní

Postup:

Vejce, cukr, smetanu a nastrouhanou pomerančovou kůru dobře vyšlehejte. Přidejte prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a kakaem. Zamíchejte a vzniklou směs nalijte do pečící formy. Nedám dopustit na svoji silikonovou - žádné vymazávání, žádné připejkání.

V misce smíchejte třešně spolu s trochou šťávy z pomeranče a rovnoměrně je rozprostřete na těsto. Pečte v předem předehřáté troubě (opět na nejmenší stupeň) cca 45 minut. Potom koláč jemně pocukrujte moučkovým cukrem a čokoládová bublanina je na světě. Je to dobrota!

No comments:

Post a Comment