Co s přebytečnými,mírně přezrálými třešněmi? Dát je Aničce, tedy mě. Já si s nimi poradím.
Ingredience:
* cca 500 g třešní
* kůra z jednoho citrónu + šťáva z půlky citrónu
* 250 g hladké mouky
* 2 lžičky kypřícího prášku
* špetka soli
* 3 vejce
* 230 g moučkového cukru
* 125 g rozpuštěného a vychladlého másla
Postup:
Připravíme si:
- prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a špetkou soli
- vejce s cukrem utřené do pěny
- v míse smíchané třešně spolu s citronovou šťávou
Do vejcovo-cukrové pěny vmícháme postupně mouku, citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do formy a na vrch rozprostřeme třešně, i se šťávou. Pečeme v předem předehřáté troubě (opět na nejmenší stupeň) cca 45 minut. Koláč ještě jemně pocukrujeme moučkovým cukrem.
Koláč jsem ani nenechala pořádně vychladnout a hned se do něj pustila. Kritický tatínek mi ho pochválil, takže cajk.
No comments:
Post a Comment