18 Jun 2011

Třešňovo-citronový koláč

Co s přebytečnými,mírně přezrálými třešněmi? Dát je Aničce, tedy mě. Já si s nimi poradím.
Ingredience:

* cca 500 g třešní
*  kůra z jednoho citrónu + šťáva z půlky citrónu
* 250 g hladké mouky
* 2 lžičky kypřícího prášku
* špetka soli
* 3 vejce
* 230 g moučkového cukru
* 125 g rozpuštěného a vychladlého másla

Postup:

Připravíme si: 
  • prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a špetkou soli
  • vejce s cukrem utřené do pěny
  • v míse smíchané třešně spolu s citronovou šťávou
Do vejcovo-cukrové pěny vmícháme postupně mouku, citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do formy a na vrch rozprostřeme třešně, i se šťávou. Pečeme v předem předehřáté troubě (opět na nejmenší stupeň) cca 45 minut. Koláč ještě jemně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Koláč jsem ani nenechala pořádně vychladnout a hned se do něj pustila. Kritický tatínek mi ho pochválil, takže cajk.

No comments:

Post a Comment