S muffiny se na internetu rozthl pytel, jsou trendy. A co je trendy, to mě přestává bavit. Takže tohle bude na dlouhou dobu poslední muffinový recept. Tím závěrečným bude recept na jahodovo-borůvkové muffiny.
Ingredience:
* 240 ml bílého jogurtu
* 1 vejce
* 60 ml slunečnicového oleje
* 1/2 lžičky vanilkového extraktu (ano, konečně jsem ho pořídila - resp. brácha sehnal a zapůjčil)
* 260 g mouky
* 100 g cukru krupice
* 1 lžička kypřícího prášku
* 1/2 lžičky jedlé sody
* 1/4 lžičky soli
* cca 1 a 1/2 hrnečku jahod a 1/4 hrnečku borůvek - množství je orientační, já jsem to odhadovala baj voko, přidávala jsem a přidávala, dokud jsem měla z čeho a zdálo se mi to do 12 muffinů adekvátní. Suma sumárum, záleží na vaší chuti.
Postup:
V jedné míse smíchejte jogurt, vajíčko, olej a vanilkový extrakt. Do této směsi přisypte (prosátou) mouku, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Navrch přidejte jahody a borůvky. Všechno jemně promícheje (zase dejte pozor, abyste to s mícháním nepřehnali).
P.S. Nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé.
Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozdělte do 12 košíčků a dejte do trouby na 20 minut. Po cca 15 minutách prověřte muffiny špejlí, zda už nejsou hotové.
P.S. Nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé.
ooo boze!!! tie teda suuuu...
ReplyDeleteVdaka za recept! uf...
dekuju za pochvalu
ReplyDelete