11 Jul 2010

Jahodovo-borůvkové muffiny

S muffiny se na internetu rozthl pytel, jsou trendy. A co je trendy, to mě přestává bavit. Takže tohle bude na dlouhou dobu poslední muffinový recept. Tím závěrečným bude recept na jahodovo-borůvkové muffiny.


Ingredience:

* 240 ml bílého jogurtu
* 1 vejce
* 60 ml slunečnicového oleje
* 1/2 lžičky vanilkového extraktu (ano, konečně jsem ho pořídila - resp. brácha sehnal a zapůjčil)
* 260 g mouky
* 100 g cukru krupice
* 1 lžička kypřícího prášku
* 1/2 lžičky jedlé sody
* 1/4 lžičky soli
* cca 1 a 1/2 hrnečku jahod a 1/4 hrnečku borůvek - množství je orientační, já jsem to odhadovala baj voko, přidávala jsem a přidávala, dokud jsem měla z čeho a zdálo se mi to do 12 muffinů adekvátní. Suma sumárum, záleží na vaší chuti.

Postup:

V jedné míse smíchejte jogurt, vajíčko, olej a vanilkový extrakt. Do této směsi přisypte (prosátou) mouku, cukr, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Navrch přidejte jahody a borůvky. Všechno jemně promícheje (zase dejte pozor, abyste to s mícháním nepřehnali).

Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozdělte do 12 košíčků a dejte do trouby na 20 minut. Po cca 15 minutách prověřte muffiny špejlí, zda už nejsou hotové.

P.S. Nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé.

2 comments:

  1. ooo boze!!! tie teda suuuu...
    Vdaka za recept! uf...

    ReplyDelete