14 May 2012

Čoko-tvarohová buchta s nádechem pomeranče



Konzistencí a chutí pomeranče připomína buchta "tak trochu jinou bublaninu". Pokud jste si oblíbili tuhle dobrotu, tímhle určitě nepohrdnete.

Ingredience:

Náplň:

* 250g tvarohu (čím tučnější tím lepší)
* 50g cukru krystalu
* kůra z jednoho pomeranče
* 3 lžíce pomerančového džusu/šťávy
* 1 vejce
Těsto: 

* 250g tmavé čkolády
* 60g másla
* 120g cukru krupice
* 2 vejce
* 2 lžičky vanilkové extraktu
* 100 g hladké mouky
Postup:

V míse utřeme tvaroh s cukrem (50g). Vmícháme pomerančovou kůru, šťávu a vejce.

Rozpustíme čokoládu spolu s máslem. Až směs zchladne, přidáme cukr (120g) a vanilkový extrakt. Přilijeme vejce, které jsme předtím rozšlehaly s 2 lžícemi studené vody. Vsypeme mouku a promícháme.

Těsto dáme do formy a navrch nalijeme tvarohovou směs. Nožíkem promícháme, tak abychom získali mramorový efekt.

Pečeme v předem předehřáté troubě cca 35 minut na 150°C. Dejte si pozor na připečení, nápň se tváří, že ještě není, ale na špejli se už nic nepřichytí. Já jsem se nechala zmást vzevřením a buchtu zespoda trochu připálila.

No comments:

Post a Comment